maanantai 3. marraskuuta 2014



3.11.2014




Ennakkoäänestys päättyi ja varsinainen äänestyspäivä on ensi sunnuntaina, ISÄNPÄIVÄNÄ.


Menkää ihmiset  äänestämään, 14 vuoden luottamushenkilökokemuksella voin vakuuttaa,  että asioihin voi vaikuttaa , haluatte sitten muutosta tai asioiden pysyvän ennallaan, oma ehdokas on tärkeää saada päättäviin elimiin.   Perehtykää mitä eri listojen ehdokkaat edustavat, minkälaista seurakuntaa ja kirkkoa he haluavat rakentaa.




Itse olen TULKAA KAIKKI listan ehdokkaana kirkkovaltuustoon numerolla 14, ja haluan rakentaa avarakatseista ja keskustelevaa kirkkoa, jossa seurakuntalaiset luovat ja toteuttavat toiminnan yhdessä työntekijöiden kanssa,  jossa tasa-arvo ja yhdenvertaisuus toteutuvat, erilaisia elämänvalintoja kunnioitetaan, huolehditaan heikoimmista, arvostetaan monikulttuurisuutta, pidetään huolta ympäristöstä ja  keskustellaan  avoimesti asioista.






Olin viikonloppuna tekemässä vaalityötä Hakaniemen ympäristössä ja moni asia pani mietityttämään.
Ensinnäkin ihmiset halusivat tulla kertomaan, että eivät kuulu kirkkoon tai ovat äskettäin eronneet kirkosta. Onneksi monien kanssa syntyi hyvä dialogi niistä asioista, joiden vuoksi ovat kirkosta eronneet. Ja mikä hienointa, Tulkaa kaikki liikkeen listalla olevat teemme työtä juuri niiden arvojen ja konkreettisten asioiden eteen, joiden vuoksi moni oli kirkon jättänyt.


Toiseksi, useampi henkilö pyysi  kertomaan, mihin elimiin ja mitä tekemään he valitsevat ehdokkaita, jos menevät äänestämään. Tietoisuus kirkon elimistä ei ole ihmisten tiedossa. Tämän ymmärrän varsin hyvin, kun itse 17 vuotta sitten tulin kirkon piiriin, ensin vapaaehtoisena ja myöhemmin luottamustehtäviin, olin aivan yhtä tietämätön, en tiennyt mikä on yhteinen kirkkoneuvosto tai mitä kirkkovaltuustossa tehdään jne. eli kirkon rakenteet olivat aivan tuntemattomia.


Sitä oli vaikea ymmärtää, että näin on edelleen. Tässä kohtaa ajattelen, että itsekin luottamushenkilönä en ole tehnyt tarpeeksi tämän asian eteen, joten jos tulen valituksi kirkkovaltuustoon seuraavalle kaudelle, myös tätä asiaa on edistettävä. Kukaan ei lähde äänestämään, jos ei tiedä mihin elimeen luottamushenkilöitä valitaan ja mitä tekemään.


Ystävilleni olen aina kertonut rakenteista, että Kirkkovaltuusto vastaa eduskuntaa ja Yhteinen kirkkoneuvosto  vastaa hallitusta.  Seurakuntaneuvostot ovat paikallisia toimielimiä.


Kolmas asia, joka on tullut vaalityötä tehdessä esiin, on se, miten voi kiukkunsa, pettymyksensä jne. kirkkoa kohtaan purkaa. Useimmat kokivat, että ainoa keino heillä on erota kirkosta. Se on konkreettinen näkyvä teko ja parhaimmillaan jos samaan aikaan eroaa suuri joukko, se ylittää jopa uutiskynnyksen päivän uutisissa. Silloin ihminen on kokenut, että hänen kannanottonsa on kuultu.


Yhden tällaisen pitkän keskustelun päätteeksi, nuorehko mieshenkilö, joka ei ollut koskaan kirkon vaaleissa äänestänyt, lupasi mennä äänestämään ja mikäli hänen ehdokkaansa tulee valituksi, hän aikoo olla henkilöön  yhteydessä, ainakin silloin kun oikein kiukuttaa.
Taisin pystyä perustelemaan, että jos haluaa muutoksia aikaan, on paljon parempi vaihtoehto kertoa mielipiteensä päättäjille, tai tulla itse mukaan toimijaksi. 












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti